İcra iflas hukuku, hukuk sistemi içerisindeki dallardan birisi olarak alacaklı ve borçlu iki tarafın arasındaki ilişkiyi resmi kurallar eşliğinde kanunlara dökmektedir.
İcra iflas hukuku davalarında ilk önce bu konu kapsamındaki süreç başlatılır. Bu süreç takiple beraber alacaklı olanın tahsili konusunda sıraya sokulmuş ve resmiyet içerisinde bir yol izlenmektedir. Bu iflas davalarının içerisinde iflas ve icra davaları çeşitli şekillerde ele alınır. Sonuç olarak icra hukuku devlet eliyle alacaklının haklarını korumak üzerine kurulmuştur. Bu kapsamda da alacaklı taraf devlet eliyle alacaklı olduğu parayı, nakdi şekilde ya da borçluya ait taşınmaz ya taşınır olarak kabul edilen mallara el koyulması ile geri alır. Kanun içerisinde bu durumun nasıl ilerleyeceği, bu duruma nasıl itiraz edileceği durumu da kurallarla belirlenmiştir.
İcra mahkemeleri bu konuda yetkilendirilmiş tek kurum olarak bu hukuk dalının işleyişini sağlarlar. İcra davaları icra takibi ile başlamaktadır ve bu takip kapsamında ilamlı icra takibi, ilamsız icra takibi, kambiyo takibi, rehin ve ipotek takibi, kira takibi gibi çeşitlendirilebilecek şekilde takip edilirler. Bu davalar sonucunda oluşacak haciz işlemi kesin haciz, geçici haciz, ilave haciz, tamamlama haczi, ihtiyati haciz şekilde uygulanmaktadır.
İcra iflas hukuku alanındaki faaliyetlerimiz:
- Alacağın tahsili amaçlı icra ve iflas takibi davaları
- Cari hesap ya da faturadan doğan alacakların tahsili için icra takibi davaları
- Finans sözleşmeleri kapsamında icra takip davaları
- İtiraz davaları, itiraz iptali davaları
- Menfi tespit davaları
- İflas ve iflasın ertelenmesi davaları
- İhtiyati tedbir kapsamında haciz davaları
- İpotek davaları
Tüm bu icra iflas hukuku kapsamındaki ilişkiler ve bu ilişkilerden doğan davaların takibi, haciz işlemleri ve fazlası için bu konuda uzman ve gelişmeleri sürekli takip eden bir hukuk ekibimizle sürecin en iyi şekilde uygunlukta olması sağlanmaktadır.